Wednesday, April 6, 2011

Trailers Filem Kongsi


assalamualaikum semua...

pagi2 nie nak review filem kongsi lakonan sam shaheizy....
sam shaheizy bintang paling popular 2010 tu...
lakonan die yang cukup selamba dan mantap tu...
yang penting sam nie memang selamba giler ar...tu yang ramai peminat tu...hehe...

jomm layan trailers filem nie ....
memang mantap dan banyak aksi filem nie...


kat bawah nie nak share ckit sinopsis cite nie...

Filem aksi komedi dengan tagline Lu Langsi Lu Mati mengisahkan penyiasatan ASP Shariff (Fizo Omar) terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak (Shaheizy Sam) yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian. Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu (Zul Handyblack) yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur. 



kalo nak info lebih lanjut jom tgk kat fb filem nie....filem kongsi 
okla semua...bye2...
Tweet This

8 comments:

Eza Ridzwan said...

x sabaq nak tgk filem nie..asek dok tgk trailers jee bila tunggu movie dlm panggung dimainkan...agak gempak sket filem nie sbb keta polis bes giler!!!...masa pengambaran dulu ada penah terserempak dpn opis akak (masa kat KL)...Lu Langsi Lu Mati!!yeahh!!!

ewanrani said...

@eza ridzwan : tu la x sabo gak nak tgk filem nie..kete evo polis dengan waja polis pun ade...tgk trailers memang gempak abis..banyak aksi langgar2 n best2...perghh mantap2....

Eza Ridzwan said...

ewan: akak dah tag ko kat sini...jom..

http://ezadatul.blogspot.com/2011/04/giveaway-purse-polo-by-darkbatman.html

kodok said...

ei . macam best~!!

amira azhari said...

tengok trailer cite ni daripada tahun lepas lagi dekat pawagam...12 mei ni baru keluar...lama betul mira dah tunggu

:: Zanna :: said...

mcm syok jer citer ni..nnti nk kena g tgk ni..thanx da info.. :)



thanx dtg blog zanna...im coming...eheh maksud 'rindu kat uoll' tu...kat sape2 yg dtg kat blog zana lah termasuklah erwanrani.. ^_6

Ila said...

mcm ganas jer..tp mesti kelakar..hehe

Najmah A. M said...

alamak...tak minatnya cerita macam ni~ (-_-")

walaupun sam ni ramai peminat, saya still...tak dapat nak minat dia nih. aiyo~

ps: minat afdlin je~ ahaha. btw, TQ for the synopsis! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...