Thursday, April 14, 2011

Kingdom Tower ketinggian 1600meter (1.6KM)


assalamulaikum semua..

petang2 nie ewanrani nak kongsi pasal kingdom tower nie...
perghh memang tinggi giler ar..1.6KM tu...
kingdom tower nie kat Arab Saudi...
ingatkan dulu burj al dubai dah paling tinggi...
tapi ade lagi yang paling tinggi...
jom tgk gambo nie dulu...


kalo nak dibandingkan dengan KLCC,Kingdom tower ni 4X ganda KLCC ketinggian die..
perghh memang tinggi sgt2 dh nie...
x leh bayang tgk KLCC pun dah tinggi blum tgk Kingdom Tower lagi....4X tinggi tu...
kos pembinaanya kingdom Tower nie bernilai USD 30bilion
orang arab nie memang kaya2 betulla..
jom kite usha lagi gambo kat bawah nie..


last skali ade selit ckit video...
ewanrani pun dah rasa takjub sangat dah nie,,
malam nie nak gi KLCC tgk tinggi lagi x KLCC Tu...
perghhhh...

 

okla...selamat petang sume...
bye2...
suke entries nie jom like...
Tweet This

21 comments:

Hackers said...

makin banyak bangunan tinggi sekarang ni..takut plak

azrijohan said...

ya Allah...tanda2 kiamat semakin jelas
kat Arab Saudi pulak tu

fasya said...

em..mmg kagum tgok bgunn tggi2..tp tu la tnde2 kiamat..

ewanrani said...

@hackers: tula takut sgt dah nie..sume melawan nak tinggi2 dah nie..

Syuk Ry said...

mkin tinggi bngunan skung yek..

Botak said...

kalau dr. m masih jadi menteri.,
confirm dia lawan., buat bangunan lagi tinggi dari ni., hahahaha... :))

Budak Botak said...

tanda2 dunia dah akhir zaman... klcc dh x tinggi, inikan pulak Menara Alor Setar nie, ha3...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

jamal tgk dah mcm cerita Lord of The Ring (LOTR) la pulak menara tue..hehe

ewanrani said...

@syuk ry: tula semakin tinggi..lama2 sampai bulan plak..haha

Budak Botak said...

cuba coding yg baru tu, rasanya yg td x berapa jadi...

Pish said...

tndetnde kiamat..tp negara Islam cm arab saudi yg brlumba lumba mmbina bngunan tnggi :( ya Allah...

Shafiq said...

Haah, macam menara dalam cerita Lord of the Ring tu..Nape ye orang duk sibuk-sibuk bina bangunan tinggi-tinggi..

ewanrani said...

@budak botak : ok thank budak botak..baik betul budak botak nie..hehe

ewanrani said...

@pish : negara arab nie kaya2 la pish..banyak duit..

Safone Mad said...

kiamat hampir tiba, bersedialah =(

Safone Mad said...

orang arab dah takde kerja lain, asyik nk buat bangunan tinggi2 je

STELLA said...

HEY I AM PROUD TO BE AN ARABIAN I GUESS BURJ KHALIFA WILL BE SAD BUT I USED TO LOKE IT NOW (((((((((KINGDOM TOWER ROCKZZZZZZZZZZZZ)))))))))))))))

STELLA said...

heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

ArulchelseA said...

dah nama pencakar langit..memang makin mecakar langit tu..lama2 bleh runtuh langit..

ijatazyanniaizzati said...

makin panas lah bumi ni nanti..

logorithm said...

Arkitek terkenal Frank Lloyd Wright dah mengilhamkan bangunan setinggi 1,600m (1 batu) tinggi pada tahun 1956, yang dikenali sebagai 'The Illinois'.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Illinois

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...