Tuesday, March 29, 2011

Teh Panas Teh Sejuk


assalamualaikum semua..

petang2 nie pekena teh o pun sedap gak nie...hehe...
kali nie nak kongsi ckit cerita lawak...
bagi hilang ckit tension untuk blogger2 sume...
jom layan...haha...


Di suatu pagi yg menyinar..di warung kopi,terdapat seorang penduduk org asli yg ingin minum pagi di warung tersebut. apabila tuan warung ingin mengambil order..bertanyalah org asli ini.."berapa harga teh panas dan berapa pula harga teh sejuk"...jawab tuan warung.."teh panas RM0.70 ,teh sejuk RM 1.20..."..maka org asli tersebut meminta teh panas..

apabila teh panas telah sampai..cepat2 org asli tersebut meminumnya sampai habis....pelik tuan warung melihatnya....lalu beliau bertanya.."kenapa kamu minum terlalu cepat..tak rase panas ke..??"

jawab si org asli tersebut.."emm..mestilah kene minum cepat teh panas ni, kalau minum lambat nanti jadi teh sejuk, kene plak bayar Rm1.20..saya ada Rm 0.70 je.."..tuan warung pun tersengih...

hahahaha...boleh tahan kelakar cite kat atas nie ek...jimat punya pasal....




ape lagi jomla pekena teh o panas dengan goreng pisang petang2 nie...hehe...
sape tahu goreng pisang mana yang paling sedap n famous kat area shah alam n KL??
kalo tahu bagi tau ewanrani eh...
nak try gak goreng pisang tu
memang masyuk...
Tweet This

14 comments:

Hackers said...

hahah..good job eranrani..hackers sebelum ini nak postkan entry ini tetapi malas plak..bagi ewanrani yang postkan..good job!!

nelly said...

nyum2 ..

ewanrani said...

@hackers: hahaha...good jobs eh...entries mee bandung udang hackers tu...mcm best je tgk...terluir tgk..

ewanrani said...

@nelly ;kat mana nelly goreng pisang best2 kat shah alam ek??hehe

Miera Said said...

haha,lucu!
cikgu saya pernah cakap ada satu kedai jual pisang goreng tu sedap sangat.kat area shah alam la.

orang siap beratur lagi kalau pi kedai tu :D

ewanrani said...

@miera said : oo ade ka kat shah alam kedai goreng pisang yang famous tu..ka area mana ek??nak try gak nie..

HATYCIKNUURUL said...

ooo,siannye pkcik asli tu,.mau menggelegak ank tekak,.hehe,.

Eza Ridzwan said...

ala la laa...besnyaaa dpt mkn pisang goreng di petang hari...ptg semlm akak mronggeng kat pasar mlm precint 2...apa lagi, borong sakan laa..tgk itu nak, tgk ini nak...tapi yg penting, beli sayoq sawi & udang..tu dah jadi kewajipan..hehehe...

mr.X said...

meleleh tengok gorpis tuh....duhhh

Budak Botak said...

he3, jimat cermat tapi jgn la smpai seksa diri...

Piasara said...

"taktau la..tak leh nak tolong lah cam ni..sbb akak kalau nak mkn pisang goreng,buat sendiri jer...maklum ler anak ramai ni kalau beli tak cukup 10 ringgit.."

ewanrani said...

@eza ridzwan:wah pegi pasar sume nak ka kak...hehe..beli pisang kat pasar pastu goreng kat umah pun sedap kak..hehe

ewanrani said...

@mr X : melelah ka mr x...jomla pergi cari pisang goreng sekarang...hehe

✿....rossa alina....✿ said...

wahh..tgk pic pisang ni pn rase teringin la plak..hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...