Saturday, August 6, 2011

Duit Syiling Terbaru Malaysia...Memang Mantap


assalamualaikum..


salam ramadhan kepada semua..
kali nie ewanrani teruja ckit nak memperkenalkan duit syiling terbaru Malaysia..
lawa kot design baru duit syiling terbaru Malaysia nie..
ade seni yang tesendiri maaa...hehe
kalo korang nak tahu duit syiling sekarang telah digunakan selama 20 tahun
lama tuu..dan duit syiling terbaru nie akan digunakan awal tahun depan...wah stylo beb..
Duit syiling terbaru akan menjadi duit syiling generasi ke-3 kepada rakyat Malaysia.
ape lagi jom usha dulu duit syiling terbaru Malaysia nie ek..jom layannn..



amacam stylo x duit syiling terbaru Malaysia nie??
lawa gak sb design die smart ckit..
Duit syiling terbaru ini ade versi 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen 
Duit syiling ni lebih kecil dan ringan daripada duit syiling sekarang
maknanya lebih ringanla untuk dibawa kemana2 ek..
senang ckit kite nak bawak duit syiling nie dalam poket n dompet..
x de la terasa berat dgt bwk duit ntn..

okla kawan2..
kite tggu kemunculan duit Syiling Terbaru Malaysia ni..
selamat menyambut bulan ramadhan..
bye2..
assalamualikum..
Tweet This

8 comments:

blogtilldrop said...

cantik juga....banyak machine kena modify ker... parking and vending ?

ewanrani said...

machine x banyak sgt ewanrani rasa...just tuk design je baru..machine tetap sama...

Eddie said...

nk tnya kalu guna duit baru, nt boleh guna dkt telefon public x??, haha.. btw nk dh follow blog kamu..

Eddie said...

nk tnya kalu guna duit baru, nt boleh guna dkt telefon public x??, haha.. btw nk dh follow blog kamu..

oktant said...

Dah boleh mula simpan sikit2 syiling yg ada skrg ni. ;)

Gaara said...

pasni poket tak rase berat lagi..hehe

Pesta Jiwa said...

betul machine tetap sama...cuma kena buat calibration kat machine sbb machine detect weight & size...bila dah calibrate, x timbul masalah untuk guna public phone, bayar parking & etc. Semua machine kena calibrate paling lewat Dec 2011 sbb BNM akan distribute coin baru Jan 2012...

ken said...

looks cool.. new design is always nice :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...