Sunday, July 24, 2011

minggu pertama kat melaka : zoo melaka


assalamualikum..


perghh lama betul x update blog skrg nie...
busy kot skrg nie..
mcm2 keje kena setelkan..
biasela bila dah masuk keje nie mcm2 task kena setelkan on time..
dulu time blajo task x banyak sgt pun..
tp okla keje kat infineon nie...
x tension sgt pun..relax je pun..hehee..

okla kali nie nak tunjuk jadual minggu pertama di melaka..
hujung minggu pegi la zoo melaka....
cehh baru duk seminggu kat melaka dh lepak zoo melaka dh..
minggu kedua lepak bandar hilir plak ntn ek...
banyak tempat2 menarik kat melaka nie..
kena jalan2 sampai habis...hehe..
nak tahu ape next jalan..
kite tggu next entry eh..

ok nak cite pasal zoo melaka plak..
besar kot zoo nie..
mcm2 haiwan maa ade..
pertunjukkan haiwan pn ade...
kali nie pertunjukan gajah..
siap bleh pegang gajah lagi tu..
terbaiikkk la..
dh la dapat pegang..dapat bagi makan kat gajah lagi..
kira ok la jugak ek zoo melaka nie..
saje je gi zoo melaka...
leh jalan2 hilangkan boringkan..
masuk zoo nie rm7 je pun duk dewasa..kalo kanak2 plak rm4..
murah je kan..
x rugi pun masuk sini..sambil2 tgk haiwan leh tgk pemandangan hijau kat sini...
sejuk je kat dalam nie..hehe..
hah jom kite layan gambo kat bawah nie ek..
jom tgkkkk...


 sekumpulan lembu tgh makan...

 lembu afrika kot tengah makan gak nie..

 nie la gajah lepas buat persembahan..

 gajah lapo..aku la bagi die makan...hehe


gajah2 nie dh nak balik dh pun..3 ekor gajah buat persembahan...
terbaikk kot..beraksi mcm raksasa..hehe..

okla kawan2..next entry cite pasal kat bandar hilir melaka plak eh..
dalam plan nak gi river cruise melaka...
mcm syok je naik bot keliling melaka ek..
ok bye2 semua..
assalamualikum...



Tweet This

4 comments:

cahayabintang said...

Rindu Melaka!! tgh nak tunggu arab city siap yg dkt sebelah masjid selat tu. mesti cantik..

ewanrani said...

@cahayabintang ; yeahh rindu melaka ka..wan baru je datang melaka..jd org melaka la plak pas nie..jalan2 melaka pn x habis teroka lagi..sesat gak tu..dengar arab city tu mcm mantap gak..perghh x sabo nak tggu arab city plak....

Hackers said...

ewanrani lama xupdate blog..rerajinlah skit bro

ewanrani said...

@hackers :tengah cari mood nak rajin blk nie hackers...minggu depan blk pasir gudang plak nie..jom jumpe hackers kat pasir gudang..bagi tip blogging skali...hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...